Electronic Invoicing to Public Bodies: Important Dates and Developments

Organize your finances with smart solutions and watch your business take off!

The obligation to implement electronic invoicing in transactions with public bodies (B2G) in Greece is gradually evolving with the aim of simplifying procedures and improving transparency in transactions with the State. Listed below are the key dates regarding the inclusion of different categories of entities in the context of electronic invoicing:

 

September 12, 2023

Από αυτή την ημερομηνία, η ηλεκτρονική τιμολόγηση είναι υποχρεωτική για ορισμένους δημόσιους φορείς, όπως:

  1. Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
  2. Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
  3. Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας (Ε.Κ.Α.Π.Υ.)
  4. Εγνατία Οδός Α.Ε.
  5. Αττικό Μετρό Α.Ε.
  6. Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε.

 

1η Ιανουαρίου 2024

Η υποχρεωτική ηλεκτρονική τιμολόγηση θα επεκταθεί στους φορείς Κεντρικής Διοίκησης, που περιλαμβάνουν:

  1. Προεδρία της Δημοκρατίας
  2. Υπουργεία
  3. Αποκεντρωμένες Διοικήσεις
  4. Ανεξάρτητες Αρχές.

 

1η Ιουνίου 2024

Από αυτή την ημερομηνία, η ηλεκτρονική τιμολόγηση θα είναι υποχρεωτική για λοιπούς φορείς πέρα από την Κεντρική Διοίκηση, οι οποίοι δεν εντάχθηκαν στην προηγούμενη φάση.

 

1η Ιανουαρίου 2025

Η καθολική εφαρμογή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης για όλες τις λοιπές δαπάνες της γενικής κυβέρνησης θα ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2025. Αυτό περιλαμβάνει και τον ΕΟΠΥΥ, όπου οι γιατροί και άλλοι πάροχοι υγείας θα πρέπει να συμμορφωθούν με την υποχρέωση αυτή.

 

Η Πλατφόρμα app.e-timologisi.eu ως Λύση για την Ηλεκτρονική Τιμολόγηση

Η πλατφόρμα app.e-timologisi.eu είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις νέες υποχρεώσεις που αφορούν την ηλεκτρονική τιμολόγηση. Υποστηρίζει τόσο τη τιμολόγηση προς δημόσιους φορείς (B2G) όσο και προς ιδιωτικούς φορείς, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να συμμορφώνονται με τις τελευταίες απαιτήσεις της νομοθεσίας. Οι δυνατότητές της καλύπτουν κάθε ανάγκη τιμολόγησης, προσφέροντας άμεση και αποτελεσματική λύση για επιχειρήσεις και επαγγελματίες που συναλλάσσονται με το Δημόσιο.

Επιπλέον, η πλατφόρμα προσφέρει εύκολη και γρήγορη χρήση, διασφαλίζοντας ότι η διαδικασία έκδοσης τιμολογίων γίνεται με απλό και φιλικό τρόπο, ακόμα και για φορείς που υποχρεούνται να χρησιμοποιούν ηλεκτρονική τιμολόγηση από τις παραπάνω ημερομηνίες.

 

Συμπέρασμα

Η ηλεκτρονική τιμολόγηση αποτελεί πλέον βασική υποχρέωση για τις συναλλαγές με το Δημόσιο στην Ελλάδα, με σταδιακή εφαρμογή έως το 2025. Η πλατφόρμα app.e-timologisi.eu παρέχει όλα τα εργαλεία που χρειάζεται μια επιχείρηση για να συμμορφωθεί άμεσα και αποτελεσματικά με τις νέες απαιτήσεις, καθιστώντας τη διαδικασία τιμολόγησης γρήγορη και απλή.

 

Σας προσκαλούμε να μας ακολουθήσετε στo Facebook, Instagram, TikTok*, στο e-timologisi.eu, ώστε να ενημερώνεστε άμεσα για όλες τις εξελίξεις και να παραμένουμε σε επαφή!